06 december 2013

Segítő Kéz programunkról


Kedves Olvasó!

Mérföldkőhöz érkeztünk az őssejt kezelésben azáltal, hogy hamarosan egy magyar kislány kaphatja meg saját őssejtjeit Amerikában. Remélem, hogy néhány hónap múlva egy sikertörténetről számolhatunk be. 
Bízom benne, hogy az itt leírt történeteinken keresztül abban is segíthetek, hogy jobban megismerjétek az őssejtben rejlő lehetőségeket és a világon jelenleg futó kezeléseket és kutatási eredményeket.

Segítő Kéz programunkat a Cord Blood Centernél azért hoztuk létre, hogy az őssejtek tárolása mellett a felhasználás kutatásában is részt vehessünk. A programunk segítségével először megtaláljuk ügyfeleink között azokat, akiknek az őssejt kezelés reményt jelenthet a gyógyulásra, majd szakmai és pénzügyi támogatással biztosítjuk számukra az őssejt transzplantációt, a világ legjobb szakorvosainak segítségével.   


Segítő Kéz programunkat Magyarországon még csak idén indítottuk útjára, de a régióban már több beteg gyermeknek is segíthettünk: Romániában például a CBC ügyfele, Alex kaphatott először őssejt kezelést, amit Amerika egyik legjobb kórházában a Duke Egyetemi Kórházban végeztek.
A kisfiú esete bármelyikünké lehetne: Alex egészségesen született, de 11 hónapos korában evés közben megakadt az étel a torkán, leállt a légzése és az átmeneti oxigénhiány súlyos agyi bénulást okozott. Az őssejt kezelés eredményéről még korai lenne beszélnünk, de nagyon drukkolunk Alexnek, hogy saját őssejtjei segítsék a fejlődésben.

Szlovákiában pedig Nellynek segíthettünk nemrégiben. A kislány születése közben komplikációk léptek fel, aminek következtében oxigénhiányos állapotba került, bízunk benne, hogy az őssejt transzplantáció segíteni fogja a kislányt a gyógyulásban. Nelly egy 3 éves klinikai kísérlet részeként kapja meg saját őssejtjeit, így a gyógyulása eredményeiről csak a kutatás végén számolhatunk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése