09 december 2013

Első vizsgálatok a Duke Egyetemi Kórházban


Vasárnap megpróbáltunk a maradék időnkben kipihenni a hosszú út fáradalmait. Kevésbé sikerült egyelőre megszoknunk az időeltolódást. 

Lénával és szüleivel hétfő reggel elindultunk a Duke Egyetemi Kórházba, hogy találkozzunk a kezelőorvosokkal, átbeszéljük a legfontosabb lépéseket, és nekivessük magunkat az első vizsgálatoknak. Léna szerencsére nagyon jól bírta az utazást és jókedvűen ébredt. Miután beértünk a kórházba, a bemutatkozás után Léna egy kis játékkal kezdett, hogy feloldódjon a sok idegen ember között, majd az orvosok megvizsgálták,  megmérték a magasságát, a súlyát, a vérnyomását és vért is vettek tőle.

Közben az orvosok a szülőkkel is beszélgettek, hogy minél többet megtudjanak a kislányról, átbeszélték Léna anyukájával a terhességét és a szülést is. Ez rendkívül fontos volt, hiszen valószínűleg a terhesség vagy szülés során történt oxigénhiányos állapot okozta a kis Lénánál a betegséget. A szakértő orvosok arra is kíváncsiak voltak, hogy a szülők milyen kezelésekre, gyógytornákra vitték lányukat annak érdekében, hogy minél jobban fejlesszék őt. 

Habár fárasztó és hosszú volt a nap, megnyugtató az orvosi csapat profizmusa és kedvessége. Holnap szintén az egész napot a kórházban fogjuk tölteni, ahol további vizsgálatok után Léna végül megkapja saját őssejtjeit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése